Valoa, ei väkivaltaa 2019

Kuka tahansa voi kohdata väkivaltaa ja jokaisella väkivallan kohteeksi joutuneella on oikeus saada tarvitsemansa apu ja tuki. Apua ja tukea tarvitsevat etenkin naiset, joilla on kohonnut riski kohdata väkivallan eri muotoja. Esimerkiksi aktiivisesti päihteitä käyttävät naiset saattavat kokea seksuaalisuutta loukkaavaa väkivalta päivittäin. Jokaisella väkivaltaa kohdanneella on oma tarinansa, oli sitten esimerkiksi asunnoton, maahanmuuttajataustainen, seksuaalivähemmistöön kuuluva, ikääntynyt, nuori tai vammainen nainen. Väkivalta ei ole koskaan sen kohteeksi joutuneen syy. Jokaisella on oikeus tukeen.

Suomen kansallinen väkivaltaobservatorio järjestää joka syksy Valoa, ei väkivaltaa -kampanjan, jossa puolustetaan naisten ihmisoikeuksia, ruumiillista koskemattomuutta ja oikeutta väkivallattomaan elämään. Kampanja huipentuu YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen päivään 25.11.
Kampanjaa vetävät vuonna 2019 Naisten Linja ja Exit ry:n Usva-hanke ja aluetapahtumia koordinoi Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry.